postheadericon Δραστηριότητες-Εκδηλώσεις-Σχ. Προγράμματα-Π

 100 ΧΡΟΝΙΑ ΘΡΗΝΟΣ

1922 ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ - ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΜΥΡΝΗΣ

Η Μικρασιατική Καταστροφή είναι ίσως η μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του Ελληνικού έθνους. Το 1922 ο Ελληνισμός βίωσε την πιο μαύρη σελίδα της σύγχρονης ιστορίας του.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' και Β' τάξης του σχολείου μας δημιούργησαν ένα βίντεο με μαρτυρίες επιζώντων και συγγενών τους γιατί όποιος λαός δεν γνωρίζει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει. 

Ευχαριστούμε τα παιδιά μας για το ενδιαφέρον τους, την υπεύθυνη στάση τους απέναντι στην Νεότερη Ελληνική Ιστορία, την επιθυμία τους να συμβάλλουν και αυτά στο κτίσιμο του κοινού μας μέλλοντος ως Ελλάδα μέσα στον Ευρωπαϊκό χώρο και την συνεχή και άοκνη  προσπάθειά τους για την προώθηση της ευημερίας και της ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σκοπός όλων μας, να βάλουμε ένα λιθαράκι στην συναδελφωσύνη των λαών (Ελλήνων - Τούρκων) και την ειρηνική πορεία τους στη ζωή και στην Ιστορία.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο πατώντας στο παρακάτω σύνδεσμο.

https://drive.google.com/file/d/1XfFnXnANdLuU47low_RDxYgop-EXMNAx/view?usp=sharing


sm3

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: "ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΕΧΝΗ;"

 

Το σχολείο μας συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου  "Είναι αυτό Τέχνη;" το οποίο πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας στις 28-1-2016 και 3-3-2016. Οι μαθητές της Γ΄ τάξης αρχικά ήρθαν σε επαφή με 3 καλλιτεχνικά ρεύματα με τους αντίστοιχους εκπροσώπους τους π.χ. Andy Warhol. Σε β΄ φάση τα παιδιά επέλεξαν το ρεύμα που τους εντυπωσίασε περισσότερο και δημιούργησαν ένα δικό τους έργο.

 

postheadericon ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Γ ΤΑΞΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ 

 

1. Στις 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών της Γ΄ τάξης για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα απο εκπρόσωπο του ΙΚΑ Πλ. Αττικής. Στο τέλος της ενημέρωσης έγινε μια πραγματικά ενδιαφέρουσα συζήτηση και τα παιδιά έλυσαν πολλές απορίες πάνω στο θέμα αυτό.

2. Στα πλαίσια του μαθήματος ΣΕΠ έγιναν οι εξής ενημερώσεις:

    α. 23 Μαρτίου  κα Κοτσιαφάτου (υπεύθυνη ΚΕΣΥΠ)  -  θέμα: Πληροφόρηση για το Εκπαιδευτικό Σύστημα και διέξοδοι μετά το Γυμνάσιο

    β. 19 Απριλίου κα Τσιτσιρίδη εκπαιδευτικός στο 2ο ΕΠΑΛ Αθήνας

    γ. 20 Απριλίου κα  Ζαχαριουδάκη εκπαιδευτικός στο  ΕΠΑΛ  Ν. Φιλαδέλφειας

    δ. 21 Απριλίου κ. Καραγεώργος εκπαιδευτικός στο 9ο ΕΠΑΛ Αθήνας

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 27 Φεβρουάριος 2018 17:43)

 

 ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 2015-16

Την Τρίτη 10-5-2016 στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, γιορτάσαμε όλοι μαζί τη λήξη άλλης μιας δημιουργικής χρονιάς. Στο α΄ μέρος της γιορτής μας, οι μαθητές της Α΄ τάξης παρουσίασαν τη δουλειά τους στα πλαίσια των μαθημάτων Σχολικής Κοινωνικής Ζωής, Καλλιτεχνικών και Πληροφορικής με θέμα τον Σχολικό Εκφοβισμό. Τα παιδιά με την βοήθεια του προγράμματος Powerpoint παρουσίασαν αναλυτικά το πρόβλημα του Σχολικού Εκφοβισμού (αίτια, συνέπειες, τρόπους αντιμετώπισης κ.λπ.) καθώς και ζωγραφιές και επιτραπέζια παιχνίδια που είχαν φτιάξει με το συγκεκριμένο θέμα.

Στο β΄ μέρος της γιορτής μας αποχαιρετίσαμε τους μαθητές της Γ΄ τάξης με θεατρικά, τραγούδια, χορό και ένα πολύ ωραίο κέρασμα. Η Διευθύντρια Δ. Δάρα έδωσε στα παιδιά της Γ΄ τάξης ένα αναμνηστικό ενώ την ημέρα των ελέγχων πήραν ένα dvd με φωτογραφίες και βίντεο από όλη τη σχολική τους ζωή στο 48ο Γυμνάσιο Αθηνών.

Επίσης οι γονείς είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις δημιουργίες των μαθητών της Α΄ τάξης στο μάθημα της Τεχνολογίας.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στη γιορτή γιατί μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ετοίμασαν μια πραγματικά αξέχαστη βραδιά.

Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και ιδιαίτερα τις μαμάδες και την καθηγήτρια κ. Ζωή Γερογιώργη που φρόντισαν να μας χορτάσουν με τα πολύ ωραία μεζεδάκια τους. 

 Ευχόμαστε στους μαθητές της Γ΄ τάξης Καλή Πρόοδο στο νέο τους σχολείο και πάντα επιτυχίες. 

Για την όμορφη αυτή βραδιά βοήθησαν οι καθηγητές: Ζ. Γερογιώργη, Μ. Βαλληνδρά, Σ. Λιάπη, Μ. Πασχάλη, Ε. Αβαγιανού, Μ. Ζαχαράτου και Γ. Παπαευθυμίου

 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

 Φωτογραφίες από τη γιορτή μπορείτε να δείτε πατώντας στην εικόνα που ακολουθεί:

 

 

 

 Για να δείτε αποσπάσματα από τη γιορτή μας πατήστε στις παρακάτω εικόνες.

 

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
ΚΑΙΡΟΣ
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 

Διδακτικές ώρες

Διάρκεια

1η ώρα

8.15-9.00

2η ώρα

9.10-9.50

3η ώρα

10.00-10.45

4η ώρα

10.55-11.40

5η ώρα

11.50-12.35

6η ώρα

12.40-13.25

7η ώρα

13.30-14.10

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ

sxedio ekkenoshs page-0001