ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗΣ - ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-12 ΚΑΙ 2012-13

 

 

 

        Ο μαθητής του σχολείου μας Δημήτριος Θεοδώρου απέσπασε το 2ο Πανελληνίως βραβείο σε μαθητικό διαγωνισμό έκθεσης που διοργάνωσε το International Propeller Club of the United States το 2011 και η βράβευση πραγματοποιήθηκε στις 31-1-2012 σε εκδήλωση στη Μεγάλη Βρεταννία. Στον ίδιο διαγωνισμό ο μαθητής μας Γκουρνέλος Γεώργιος κατέλαβε την 6η θέση.

 


img 3892


Για περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση της απονομής  πατήστε   ΕΔΩ . 


                                         ΑΡΧΙΛΟΧΕΙΑ 2012

         Το 2012 στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης "ΑΡΧΙΛΟΧΕΙΑ 2012", ο μαθητής μας Αλέξανδρος Μαλλίδης απέσπασε το 2ο βραβείο με το ποίημα "Ακούστε με"

   

    Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων επί της οδού Ευελπίδων 18, η απονομή των βραβείων του Πανελλήνιου Διαγωνισμού ποίησης «Αρχιλόχεια 2012» για τα σχολεία των Αθηνών, των οποίων οι μαθητές δεν κατέστη δυνατόν να μεταβούν στη Θάσο για την παραλαβή του βραβείου τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η κ. Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου-Φιλιππίδου, εμπνεύστρια και διοργανώτρια του παραπάνω διαγωνισμού ποίησης, η οποία και ήρθε από τη Θάσο με προσωπικά της έξοδα, αποδεχόμενη τη πρόσκληση του 48ου Γυμνασίου Αθηνών, του οποίου ο μαθητής Αλέξανδρος Μαλλίδης, πήρε το 2ο Βραβείο. Το σχολείο συμμετείχε στο διαγωνισμό με έντεκα (11)συμμετοχές  και ανέλαβε τη διοργάνωση της απονομής στην Αθήνα.

 

             Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

  1) Ο Αιδεσιμώτατος π. Δημήτριος Αγγελάκης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Αθηνών

  2) Ο κ. Δημήτριος Τούκας, Κοσμήτορας του Φιλολογικού Συνδέσμου Παρνασσός, Επικοινωνιολόγος και μέλος της Κριτικής Επιτροπής των Αρχιλοχείων 

  3) Η κ. Έρρικα Αθανασίου, Λογοτέχνιδα και Διευθύντρια-Εκδότρια της εφημερίδας Κηφισιά και μέλος της Κριτικής Επιτροπής των Αρχιλοχείων

  4) Ο κ. Κακουλίδης εκ μέρους του κ. Πασχαλίδη, βουλευτή Καβάλας

  5) Η κ. Γεωργία Παπαμιχαήλ, Εδική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών

 6) Η κ. Εύα Χαλκιαδάκη, Γενική  Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών

 7) Ο κ. Κώστας Γεωργίου, Ταμίας  του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών

 8) Η κ. Αριάδνη Τζούμα, Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής  της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών

 9) Η κ. Σμαραγδή Κουμεντάκη, συγγραφέας και μέλος  της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών

 10) Ο κ. Γεώργιος Δολιανίτης, ιδρυτής και Διευθυντής της Βιβλιοθήκης Δολιανίτη

 11) Η κ. Πάντζου Αλεξάνδρα, φιλόλογος-λυκειάρχης

 12) Ο κ. Στέλιος Τραϊφόρος, Πρόεδρος της ΕΤΕΠ  Κερατσινίου

 13) Ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων

 14) Η κ. Μαρία Ηλιάδου-Ζηκοπούλου, Διευθύντρια του 48ου Γυμνασίου Αθηνών μαζί με την κ. Αμαλία Τσιάπα, φιλόλογο του βραβευθέντος μαθητή Αλέξανδρου Μαλλίδη  και των έντεκα παιδιών, που συμμετείχαν από το 48ο Γυμνάσιο Αθηνών

 15) Η κ. Μαρία Γιαννίτσαρη, φιλόλογος και τέως υποδιευθύντρια του 48ου Γυμνασίου Αθηνών

 16) Η κ. Ευαγγελία Στασινούλια, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 48ου Γυμνασίου Αθηνών

 17) Καθηγητές, γονείς και μαθητές των σχολείων της Αττικής, που συμμετείχαν και έλαβαν τιμητικές διακρίσεις και εύφημη μνεία για τη συμμετοχή τους:

 

90ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (1ο Πανελλήνιο Αριστείο), 48ο Γυμνάσιο Αθηνών (2ο Πανελλήνιο Βραβείο), Εκπαιδευτήρια Μαρίκας Πετράκη-Βαλσαμίδου από τον Πειραιά, 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών, 2ο Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου, 8ο Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου, 24ο Γυμνάσιο Αθηνών, 1ο Γυμνάσιο Γλυφάδας και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα-Μαρούση

 

        Τέλος  απηύθυνε έγγραφο χαιρετισμό ο Υφυπουργός κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.

                     2012 059


Η Ομιλία της κας Τσιάπα Α. στην εκδήλωση της Απονομής των Βραβείων

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους παραβρίσκεστε σήμερα εδώ τιμώντας και δίνοντας χαρά στα παιδιά μας, αλλά και σε εμάς τους ίδιους. Σε εποχές δύσκολες, όπου κυρίαρχη είναι κυρίως η πνευματική κρίση και η κρίση των θεσμών και των αξιών, όπου το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να παίξουν πολλαπλούς ρόλους για να ανταποκριθούν τόσο στις απαιτήσεις της σύγχρονης και εξελισσόμενης εκπαίδευσης όσο και στις ανάγκες των μαθητών τους, που σαφώς δεν αναλώνονται ή τουλάχιστον δεν πρέπει να αναλώνονται μόνο στη παροχή γνώσεων, η διοργάνωση τέτοιων διαγωνισμών, Ποίησης-Λογοτεχνίας και άλλων γνωστών, αισθάνομαι ότι αφυπνίζουν τα παιδιά, τα βοηθούν να αναδείξουν και άλλες ικανότητες και ταλέντα, που κρύβουν μέσα τους και να συνειδητοποιήσουν ότι το σχολείο δεν στοχεύει μόνο στην παροχή γνώσεων, αλλά και στην ψυχική και πνευματική τους καλλιέργεια, στη σφυρηλάτηση του χαρακτήρα τους και στην ανάδειξη άλλων δεξιοτήτων τους.

 

                Από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσα στους μαθητές μου τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης  «Αρχιλόχεια 2012», έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έλαβαν μέρος έντεκα (11) παιδιά. Δύο (2) από αυτά: ο Ατιγιέ Ντάνυ και η Νικολάε Ραλούκα  σήμερα δεν παραβρίσκονται μαζί μας, γιατί επέστρεψαν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Με συγκίνησαν οι συμμετοχές όλων. Όλα τα ποιήματα ανεξαιρέτως δείχνουν τη  ευαίσθητη ψυχή τους, τους προβληματισμούς τους, τις ανησυχίες τους. Ευχαριστώ θερμά για την άριστη συνεργασία τους, για τη θέλησή τους να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και εύχομαι πάντα στη ζωή τους να εκφράζουν τις ανησυχίες τους, τους οραματισμούς τους και μαζί μ? αυτούς να προβληματιζόμαστε και εμείς. Στον Αλέξανδρο Μαλλίδη, ο οποίος πήρε το 2ο Βραβείο στον παραπάνω διαγωνισμό, όπου συμμετείχαν 2000 παιδιά, εύχομαι πάντα να αριστεύει και αυτή η ευαίσθητη ψυχή να παραμείνει αναλλοίωτη.

 

                Τέλος ευχαριστώ και εγώ την κα Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου-Φιλιππίδου, που μας τιμά με την παρουσία της ερχόμενη από τη μακρινή Θάσο, αλλά και γιατί εμπνεύστηκε και διοργάνωσε αυτό το διαγωνισμό, για την όλη της προσπάθεια και κούραση, δείχνοντας έτσι  πόσο μεγάλη είναι η αγάπη της για τα παιδιά και θέλοντας να τους δώσει χαρά μέσα από κάποιες άλλες ικανότητές τους.

 


Για φωτογραφίες από την εκδήλωση πατήστε ΕΔΩ


     

                 ΒΙΝΤΕΟ1                                                        ΒΙΝΤΕΟ2                

        

                    ΒΙΝΤΕΟ3                                                   ΒΙΝΤΕΟ4 


    

                          ΒΙΝΤΕΟ5                                                     ΒΙΝΤΕΟ6


ΕΔΩ

 
ΚΑΙΡΟΣ
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 

Διδακτικές ώρες

Διάρκεια

1η ώρα

8.15-9.00

2η ώρα

9.10-9.50

3η ώρα

10.00-10.45

4η ώρα

10.55-11.40

5η ώρα

11.50-12.35

6η ώρα

12.40-13.25

7η ώρα

13.30-14.10

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ

sxedio ekkenoshs page-0001