ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ - "ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"

 

Οι Υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση συναντούν μαθητές και μοιράζονται τη γνώση και την εμπειρία τους.

 


Με το πρόγρμμα "ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ", ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση μυεί τους μαθητές στους χώρους της επιστήμης, της τέχνης, της δημιουργικότητας και του «ευ ζην». Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει τα παιδιά κοντά στις επιστήμες και στον πολιτισμό και να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Άνθρωποι καταξιωμένοι στο χώρο τους (επιστήμονες, καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί κ.ά.) πραγματοποίησαν παρουσιάσεις και εργαστήρια στο σχολείο μας και οι μαθητές ήρθαν  σε επαφή με διαφορετικά πεδία γνώσης και προσέγγισαν κάποια επαγγέλματα μέσω της γνωριμίας τους με τους εισηγητές.
 
Οι επιστήμες, η διατροφή, το περιβάλλον,  η συναισθηματική αγωγή, η ψυχική υγεία, η ομαδικότητα, η επικοινωνία, ο σχολικός εκφοβισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ορισμένες από τις θεματικές που προσεγγίστηκαν.
 
Οι μαθητές μυήθηκαν στα διάφορα αυτά πεδία με βιωματικό τρόπο, αφού οι παρουσιάσεις συνδυάστηκαν με δραστηριότητες. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας  σε 6 δίωρες συναντήσεις κατά τη διάρκεια 6 διαδοχικών εβδομάδων ως εξής:

7 Μαρτίου κ. Παπαμίκος (διατροφολόγος) - Α΄ τάξη - θέμα: Παιδική Παχυσαρκία

21 Μαρτίου κ. Τσουκαλάς (Γεωλόγος) - Τμήματα Α1 και Α4 - θέμα: Παλαιοντολογία - Απολιθώματα

28 Μαρτίου κ. Κούτσικος  - Β΄ τάξη - θέμα: Αντισεισμική Προστασία

4 Απριλίου  κ. Τσόπελας - Γ΄ τάξη - θέμα: Περιβάλλον

11 Απριλίου  κα Γκούντρα (Ψυχολόφος) - τμήμα Α3 - θέμα: Σχολικός Εκφοβισμός

18 Απριλίου  κ. Καλφάογλου - Γ΄ τάξη - θέμα: Μεταφορά Ηλεκτρικής ΕνέργειαςΜπορειτε να δείτε φωτογραφίες πατώντας  στην παρακάτω εικόνα


         

 
Calendar Clock

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Powered By therelax.com
ΚΑΙΡΟΣ