ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012-13

Τη σχολική χρονιά 2012-13 στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης υλοποιήθηκε από το σχολείο μας πρόγραμμα με θέμα «Ηφαιστειακή και σεισμική δραστηριότητα στις χώρες της Μεσογείου».

Σκοπός του προγράμματος ήταν να κατανοήσουν οι μαθητές την δημιουργία των σεισμών και των ηφαιστείων, να καταγράψουν την δραστηριότητά τους στο μεσογειακό χώρο και στη συνέχεια να εντοπίσουν τις επιπτώσεις τους τόσο στο περιβάλλον όσο και στην ζωή των ανθρώπων και τέλος να προτείνουν τρόπους αντιμετώπισης των καταστροφών.

Κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του προγράμματος οι μαθητές που συμμετείχαν συγκέντρωσαν στοιχεία για την δημιουργία, τη δραστηριότητα και τις επιπτώσεις των σεισμών και των ηφαιστείων. Επιπλέον παρακολούθησαν προβολές  σχετικά με το θέμα της εργασίας, δημιούργησαν έργα ζωγραφικής με θέμα την ηφαιστειακή και σεισμική δραστηριότητα και προσπάθησαν να κατασκευάσουν ένα ηφαίστειο και να δημιουργήσουν έκρηξη. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την καθοδήγηση των καθηγητών κ. Λαζαρίδη Θ. και κ. Πασχάλη Μ.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές που συμμετείχαν στην περιβαλλοντική ομάδα και που αποτέλεσμα της δουλειάς τους είναι αυτή η εργασία. Για να δείτε την εργασία πατήστε εδώ.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, τα παιδιά παρουσίασαν την δουλειά τους σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε την παρουσίαση αυτή.

Ηφαιστειακή και Σεισμική Δραστηριότητα στο χώρο της Μεσογείου

                               Μικρογραφία                           

 Ηφαίστεια και Ζωγραφική 

                                               

                                              Μικρογραφία

 

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από το ηφαίστειο που κατασκεύασαν οι μαθητές και από την αναπαράσταση της έκρηξης.

 


   HFAISTEIA1                        HFAISTEIA2

 

 

HFAISTEIA3                            HFAISTEIA4       

 
ΚΑΙΡΟΣ
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 

Διδακτικές ώρες

Διάρκεια

1η ώρα

8.15-9.00

2η ώρα

9.10-9.50

3η ώρα

10.00-10.45

4η ώρα

10.55-11.40

5η ώρα

11.50-12.35

6η ώρα

12.40-13.25

7η ώρα

13.30-14.10

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ

sxedio ekkenoshs page-0001